Toon alles (3)

Impactadviseurs bundelen krachten

2 maart 2016, 17:00
'Het doel van de samenwerking is om impactmetingontwikkelaars meer slagkracht te geven.'
'Het doel van de samenwerking is om impactmetingontwikkelaars meer slagkracht te geven.'
Het recent opgerichte Consortium Impactmeting is een samenwerkingsverband van zelfstandige professionals gespecialiseerd in impactmeting. In het consortium bundelen ze hun krachten om kennis en expertise te ontwikkelen en gezamenlijk grotere opdrachten aan te kunnen nemen. Onder de deelnemers bevinden zich bekende pioniers op het gebied van social impact als Jochum Deuten bekend van de Effectenarena en Sadik Harchaoui die de Social Impact Bond in Nederland introduceerde.

► Expert News onder hoofdredactie van Peter Scholten, MBA

Consortium Impactmeting werd begin dit jaar opgericht door een aantal maatschappelijk gedreven zelfstandige professionals die bijdragen aan de ontwikkeling van impactmeting in Nederland. Ze doen dit door zelf methoden en instrumenten te ontwikkelen en door bredere bekendheid aan het fenomeen te geven.

Innovatie zit vaak bij kleine bedrijven
Peter Scholten is met zijn adviesbureau Scholten & Partners een van de deelnemers in het consortium. 'Het doel van de samenwerking is om kleine ondernemingen die inhoudelijke ontwikkelaars zijn van impactmetingmethoden meer slagkracht te geven', zegt hij. 'Wat je veel ziet is dat kleine organisaties innovatieve  methoden ontwikkelen of in Nederland introduceren. Maar op het moment dat het aan begint te slaan en er meer werk uit voorkomt, wordt het overgenomen door grote adviesbureaus. We zijn met vijf bedrijven het consortium begonnen met als doel om ook grotere klanten te kunnen bedienen. Samen hebben we veel meer capaciteit. Voor cliënten is het ook een voordeel omdat ze worden bediend door de experts die de methode bedacht hebben.'

Op dit moment nemen de volgende vijf bedrijven deel, maar het consortium staat open voor nieuwe leden.
gerelateerde items