Belastingdienst promoot giften ANBI's

28 augustus 2008
Nieuws | | Tax & Legal

AMSTELVEEN (28 augustus) - De Belastingdienst is een publiekscampagne gestart om ondernemers en particulieren te wijzen op de mogelijkheden om onder belastingtechnisch gunstige voorwaarden te doneren aan het goede doel.


De campagne ‘Giften en Belasting' is ruim een week terug van start gegaan. Er wordt groot ingezet in de media. Er is een tv-spot vervaardigd en ook op de radio zijn spots te horen. Daarnaast wordt in een aantal dagbladen geadverteerd. Via banners wordt het publiek op internet attent gemaakt op de campagnewebsite.



In de campagne geeft de Belastingdienst informatie over de aftrekpost giften en de voorwaarden waaraan een gift moet doen. Zo wordt het publiek geïnformeerd over de drempels en de maxima, het feit dat een gift ‘om niet' moet zijn en over de sinds 1 januari 2008 geldende ANBI-regeling.



Op de website van de Belastingdienst worden bezoekers bovendien gewezen op de mogelijkheid om in de ANBI-zoekmachine op te zoeken of de instelling waaraan zij willen doneren ANBI-erkend is.



Zie ook: www.belastingdienst.nl/giften