Ex-Microsoft topman Ballmer zet zich in voor arm Amerika

9 juni 2017, 14:00
Steve Ballmer
Steve Ballmer
De voormalige Microsoft-topman Steve Ballmer wil kansarme Amerikaanse gezinnen helpen. Dat hebben de multimiljardair en zijn vrouw Connie recentelijk bekendgemaakt. Ballmer wil naar eigen zeggen Amerikaanse kinderen weer laten dromen en de opwaartse mobiliteit van kinderen en gezinnen vergroten.
 
Ballmer volgde Bill Gates op als leider van Microsoft en bouwde daarmee zijn vermogen van bijna 30 miljard dollar op. Na zijn pensioen richtte hij zich op beleggen en kocht hij een het basketbalteam LA Clippers. Zijn vrouw Connie was in 2006 medeoprichter van Partners for Our Children en richtte later Blue Meridian Partners op, een organisatie voor hulp aan de allerarmste gezinnen in Amerika.
 
Armoede
Tot nu toe hield Steve Ballmer zelf zich niet veel bezig met filantropie, maar een eigen onderzoek naar besteding van Amerikaans belastinggeld zette hem aan het denken. Hij kwam erachter dan bijna twintig procent van de Amerikaanse kinderen in armoede leeft en dat er vorig jaar 44 miljoen Amerikanen waren die te weinig geld hadden om eten te kopen. Bijna veertien procent van de inwoners van de Verenigde Staten krijgt steun via dit Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP). President Trump maakte vorige week bekend de komende flink jaren flink te willen bezuinigen op SNAP en in tien jaar 193 miljard dollar minder uit te zullen geven aan bonnen.
 
Hoeveel Steve en Connie schenken via hun stichting, hebben zij niet bekendgemaakt. Ook de omvang van het fonds is niet gepubliceerd door de Ballmers. In een interview met CNBC tijdens de Code Conference in Rancho Palos Verdes in Californië lichtte Ballmer zijn plannen toe. Bekijk hier het interview:
 

 (Bron: FD, CNBC)
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items