Zware tegenvaller goede doelen loterij VK

10 mei 2007

Goede doelen loterij-aanbieder Camelot gaat in haar licentieperiode tot 2009 een forse tegenvaller incasseren. Zelfs wanneer het huidige niveau van de lotenverkoop gehandhaafd blijft zal er 2,6 miljard pond minder dan begroot omgezet worden. De goede doelen in Engeland zijn het kind van de rekening.


Toen Camelot in de race was voor aankoop van de licentie ging zij er nog vanuit tot 2009 voor 12,2 miljard pond om te kunnen zetten. Die prognose moet nu worden bijgesteld naar 9,6 miljard, aldus The Financial Times. De 2,2 miljard die de goede doelen kwijtraken, omdat dit geld moet worden afgedragen aan de organisatie van Olympische Spelen in Londen, is hierin nog niet eens verdisconteerd.



Camelot is het niet met de cijfers van The Financial Times eens. Volgens de loterijpromotor heeft de krant onjuiste aannames gebruikt bij haar prognose.



De publiciteit rond de mogelijke tegenvaller komt op een vervelend moment, want juist nu is bekend geworden dat Camelot CEO Dianne Thompson een salaris verhoging heeft mogen incasseren van 44,8%.