Zij staat in DDB100: Kristel Casander (voordekunst)

Zij staat in DDB100: Kristel Casander (voordekunst).
Zij staat in DDB100: Kristel Casander (voordekunst).
9 november 2021

Wie zijn de 100 invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie? Aftellend naar de bekendmaking op 18 november in het KIT lichten we een tipje van de sluier.
 
Toen Kristel Casander in mei 2020 directeur bij crowdfundingsplatform voordekunst werd, kreeg ze gelijk de coronacrisis voor haar kiezen. De cultuur had het ongekend zwaar; ze pakte in de allermoeilijkste tijd de handschoen van voorganger Roy Cremers op. Inmiddels kan ze terugkijken op mooie cijfers. In 2020 werd er bij het platform een recordaantal van 1711 campagnes aangemeld, waarvan 88% is geslaagd. Ook werd er een recordbedrag van bijna 5 miljoen euro gedoneerd. Ze merkte dat donateurs zich medeverantwoordelijk voelden om de culturele sector door de crisis heen te loodsen, en verwacht dat die trend doorzet. 

Achtergrond
Voordat Casander directeur werd bij voordekunst, was ze al lange tijd bij het platform betrokken. Ze was de eerste stagiaire en keerde na haar stage terug als projectmedewerker. Ze groeide door tot relatiemanager en was sinds medio 2019 hoofd bedrijfsvoering. Tijdens haar werkzaamheden bij voordekunst heeft Casander de Postacademische Opleiding Filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam succesvol afgerond. In 2018 en 2019 combineerde ze haar werkzaamheden bij voordekunst met een combibaan als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Casander heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en bestendiging van voordekunst als belangrijke partner in de culturele en creatieve sector. Dit jaar maakt ze haar debuut in DDB100.

Kom ook naar Civil Power! Meld je hier aan.
Klik hier voor het volledige programma.