Young Impact Celebration: impact van jongeren in spotlights

15 mei 2017, 12:00
30 mei: de Young Impact Celebration
30 mei: de Young Impact Celebration
Op 30 mei vindt de Celebration plaats van Young Impact, een initiatief gebaseerd op WE Day, een beweging die inmiddels meer dan twee miljoen jongeren heeft geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers. Aan Young Impact doen inmiddels meer dan 15.000 jongeren mee die een verschil willen maken.
 
Young Impact, opgericht door Patrick Anthonissen, bestaat uit een scholenprogramma dat jongeren in hun kracht zet om inspiratie om te zetten in actie. Het laat ze beseffen dat ze in staat zijn om daadwerkelijk verandering te realiseren in onze samenleving en ze ervaring hoe mooi het is om anderen te helpen. Ze worden ondersteund door zogenoemde ‘friends’ als Prinses Laurentien, Dolores Leeuwin (presentatrice van o.a. het Klokhuis), Willemijn Verloop (oprichter Social Enterprise NL), Jill Schirnhofer (Illustrator, schrijfster en presentatrice van Jill), Lucas Meijs (hoogleraar vrijwilligerswerk) en Erik Gerritsen (secretaris-generaal van het ministerie van VWS).
 
Celebration
Op 30 mei wordt in de Ziggo Dome het Celebration-evenement gehouden Dan worden de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die het verschil maken. Er zijn ook liveoptredens van (inter)nationale artiesten. Patrick Anthonissen: ‘De Celebration wordt een waanzinnig evenement waar we de impact van jongeren in de spotlight zetten zodat heel Nederland kan zien waar jongeren toe in staat zijn. We hebben inmiddels al tientallen voorbeelden van jongeren gezien die ons hebben geraakt met hun inzet en impact. In de komende maanden gaan daar nog velen bijkomen, want op dit moment is de uitrol van het Young Impact scholenprogramma in volle gang. Eind vorig jaar hebben we de pilot met 2.000 leerlingen afgerond. Maar liefst 77 procent van alle jongeren komt in actie. En 90 procent daarvan wil daarna in actie blijven komen. Het is ons doel om binnen vijf jaar een miljoen jongeren op deze manier te bereiken.’
 
Klik hier voor meer informatie over de Celebration.
 

gerelateerde items