Verslag: Onsamenhangend overheidsbeleid thema op WRR-conferentie

1 mei 2019, 06:05
Pliug: 'Een pijnlijk voorbeeld van gebrek aan samenhangend overheidsbeleid'
Pliug: 'Een pijnlijk voorbeeld van gebrek aan samenhangend overheidsbeleid'
De WRR heeft zich gebogen over de rol van filantropie in de Nederlandse samenleving en de bijzondere positie die zij inneemt ten opzichte van overheid en markt: ‘Filantropie op de grens van markt en overheid’. Tijdens de WRR-conferentie over deze verkenning hekelde Margreet Plug, waarnemend directeur van Goede Doelen Nederland, het conceptwetsvoorstel dat maatschappelijke organisaties verplicht om giften openbaar te maken.

Een pijnlijk voorbeeld van gebrek aan samenhangend overheidsbeleid, noemde Plug het conceptwetsvoorstel, meldt Goede Doelen Nederland. Ze beschouwt het als een directe bedreiging voor de geefbereidheid, omdat Nederlanders traditiegetrouw bij voorkeur in stilte geven. De overheid moet volgens haar de maatschappelijke rol van filantropie koesteren en geen onnodige belemmeringen opwerpen. De WRR vraagt volgens haar terecht om interdepartementale samenwerking vanuit een heldere visie op filantropie.

(Bron: Goede Doelen Nederland)

Lees hier het verslag van de conferentie naar aanleiding van de WRR-verkenning ‘Filantropie op de grens van markt en overheid’
 
gerelateerde items