Organisaties helpen hun impact te vergroten? Word ook impactmanager!

Organisaties helpen hun impact te vergroten? Word ook impactmanager!
Organisaties helpen hun impact te vergroten? Word ook impactmanager!
17 maart 2021
Nieuws | | Filantropie

Dat impact belangrijk is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar weet je ook wat impactmanagement inhoudt? En dat het zoveel meer is dan impact meten en rapporteren? Met de Opleiding Impactmanagement van Avance leer je alle vaardigheden om als professional te sturen op maximale impact. Een praktijkopleiding met veel persoonlijke begeleiding. Op 22 april start een nieuwe editie, doe je mee? 


“Voorbij de hype is impact maken vooral een vak. Avance beheerst dit vakmanschap als geen ander. Rijk in content, divers in casuïstiek, en met ongekende klasse delen Edith en Jacoline de fijne kneepjes.”
- Coen van Iwaarden (Nature’s Pride)

Wat houdt de opleiding in?

Als impact driven organisatie wil je wel zeker weten dat je het goede doet. En je wilt je impact ook kunnen communiceren naar je stakeholders. Impactdoelen stellen, meten en continu verbeteren; daar gaat het om. Je impact managen dus, net als je financiën!
De opleiding Impactmanagement is een intensief praktijkgericht programma van zes maanden. Je krijgt theorieën en modellen aangereikt die je meteen in de praktijk brengt. Je leert door zelf een impactonderzoek op te zetten. Je maakt kennis met zowel de state of the art wetenschappelijke expertise als met uiteenlopende praktijkervaring van impactondernemers en -managers.
Hoofdopleider is Edith Kroese, Founder en Director van Avance Impact. Edith heeft meer dan 20 jaar ervaring in het meetbaar maken en vergroten van de impact van organisaties met een sociale missie. Sinds kort is zij ook als impactexpert verbonden aan De Dikke Blauwe. Diverse gastsprekers delen daarnaast hun ervaring, waaronder dr. Karen Maas, directeur van het Impact Centre van de Erasmus Universiteit (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability bij de Open Universiteit.
 
Wat levert de impact opleiding je op?
Bij succesvolle afronding van de opleiding:
  • kun je jouw organisatie begeleiden bij het meten, vergroten en communiceren over haar impact;
  • ben je impactmanager en word je opgenomen in het register voor impactmanagers dat we opzetten;
  • vorm je onderdeel van een community van changemakers. Daarin wisselen we kennis uit en weten we elkaar te vinden in trajecten.
 
“Over impact gesproken! De opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk en heeft verdieping en verbreding gebracht in mijn werk. Van harte aanbevolen!”
- Margriet van Diggelen (VSB Fonds)
 
Praktische informatie
De opleiding bestaat uit 4 modules van 2 dagen en een afsluitende Challenge Day. Twee keer per jaar starten we een leergang, in het voorjaar en in het najaar. Benieuwd naar het hele programma en alle data? Klik dan hier.

De opleiding kost €5.490,- en is vrijgesteld van btw i.v.m. onze CRKBO-registratie. De opleiding voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Enthousiast geworden? Je kunt je voor de editie die op 22 april start nog opgeven via het aanmeldformulier.

Als je vragen hebt of zeker wil weten of de opleiding bij je past, kun je hier een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Je kunt ook altijd mailen naar opleiding@avance-impact.nl.
Deze informatie is van DDB's partner Avance Impact en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie