Autoriteit Edith Kroese wordt DDB’s nieuwe expert ‘impact’

Impact-expert Edith Kroese: gaat bloggen voor De Dikke Blauwe.
Impact-expert Edith Kroese: gaat bloggen voor De Dikke Blauwe.
5 maart 2021
Nieuws | | (Social) Impact

Het team van DDB-columnisten en -experts is opnieuw uitgebreid: Edith Kroese, managing director van Avance Impact. Edith heeft meer dan twee decennia (inter)nationale ervaring met adviestrajecten en impactstudies voor goede doelen, impactfinanciers, overheden en sociale ondernemingen. Zij zal regelmatig blogs gaan schrijven over haar expertise voor De Dikke Blauwe, dat haar al eerder opnam in de influential-ranking DDB100. Haar eerste bijdrage verschijnt op 11 maart.

Edith Kroese: ‘Om werkelijk een verschil te maken is het van belang dat organisaties vanuit impact denken en daarop sturen. Daarbij is het essentieel dat zij hun maatschappelijke toegevoegde waarde concreet maken en meten. Dit is waar ik in gelooft, en daarom richtte ik in 2009 Avance op. Avance Impact helpt organisaties met een sociale missie in het vergroten van hun impact. Inmiddels heeft Avance voor meer dan 150 organisaties geholpen met het meetbaar maken van en het sturen op impact.’

Edith heeft meer dan twintig jaar internationale ervaring met adviestrajecten en impactstudies voor goede doelen, impact financiers, overheden en sociale ondernemingen. In 2014 haalde ze een Master in Change management en heeft ze zich gespecialiseerd in impact strategievraagstukken. 
 
In 2018 zette Edith de allereerste opleiding Impactmanagement op. Hierin deelt zij als hoofdopleider actief haar expertise om het managen op impact duurzaam te verankeren binnen organisaties. Daarnaast is ze ook veelgevraagd spreker en trainer bij onder andere de Radboud Universiteit en de Ebbinge leergang voor toezichthouders. Edith stond op mooie ranglijstjes als de Next Women to Watch en de DDB top 100.

Naast haar rol als managing director bij Avance Impact is Edith lid van de Raad van Toezicht van Warchild. In haar vrije tijd is ze fanatiek op het voetbalveld en fervent documentaire-liefhebber.

Publicaties
Hieronder vind je een selectie van publicaties over/met Edith:

►De Nieuwe Businessagenda 2020 van MVO Nederland – klik door naar ‘Vijf kritische vragen aan Edith Kroese van Avance Impact’ 

►Blog en ook gepubliceerd in NRC: Waar blijft de CIO – de Chief Impact Officer?

►Blog ‘Monetariseren: hoeveel euro is mijn impact waard?’

►Interview ‘Impactmanagement is een vak’ bij so/creatie

►Artikel ‘Wat bedoelen millennials toch met impact maken?’ bij Intermediair
 
►Filmpje van de Sociale Innovatie Fabriek over het belang van impact meten en managen:
 

Wilt u meer artikelen van en over Edith Kroese, of over impact lezen? Klik hier voor eigen SELECT-pagina op deze website.