Wijffels leidt hearing directiebeloning

2 februari 2011
Nieuws | | Governance & Finance


AMSTELVEEN (3 februari) - Herman Wijffels zal in april een bijeenkomst leiden met RvT-leden en besturen van bij de VFI aangesloten goede doelen over aanpassing van de beloningsregeling voor directeuren.

 


De door de VFI geplande sessie in april moet leden van de raden van toezicht en besturen van goede doelen de gelegenheid geven zich uit te spreken over de inhoud van de regeling vanuit hun werkgeversfunctie. Herman Wijffels, voorzitter van de commissie die enige jaren geleden de Code Goed Bestuur opstelde, waarin ook aanbevelingen voor de directiebeloningen werden gedaan, zal als discussieleider optreden. De uitnodigingen voor deze hearing gaan binnenkort de deur uit.

 


"Voor wat betreft de aanpassing van de normbedragen uit de regeling zal in principe de CAO Rijksambtenaren worden gevolgd. De op basis daarvan aangepaste salarisniveaus kunnen met terugwerkende kracht worden toegepast vanaf 1 januari van dit jaar. Voorlopig zou het salarisniveau van 2010 kunnen worden gehandhaafd", aldus de VFI.

 


Op korte termijn stelt VFI een format voor verantwoording beschikbaar dat moet worden toegepast in het jaarverslag van 2010. Voor vaststelling van dit format wordt een schriftelijke ronde onder de VFI-leden georganiseerd. De brancheorganisatie zal verder met toezichthouder CBF nadere afspraken maken over de toetsing van de verantwoording in de jaarverslagen van de directiebeloning.