Who needs JP?

18 juni 2008
Opinie | | De Dikke Blauwe

Natuurlijk kwam hij niet. Maar hoe erg was dat? Ongetwijfeld had de premier op het Civil Society-congres iets gezegd over het Grote Belang van een Goed Samenspel tussen burgers en overheid met elk hun Eigen Verantwoordelijkheid.

Maar de echte kracht van die burger, de civil power waar het allemaal om draaide dinsdag, werd onovertroffen gestalte gegeven door Aysel Disbudak en Dennis Karpes. Karpes is een creatieve ondernemer die met Dance4Life honderdduizenden jongeren over de hele wereld een ‘life changing experience concept' biedt. Plus educatie over HIV/Aids. De Coca Cola's, Apple's en Durexen staan in de rij om Dance4Life met zijn ‘coole rappers' en mediagenieke Afrikaanse jongeren te sponsoren. Zelfs tijdens het gesprek met Disbudak en Karpes verscheen een sms-bericht op het scherm: Dennis, hoeveel heb je nodig?

Al die A-merken hebben zich nog niet gemeld als sponsor van de zorginstelling voor verstandelijk gehandicapte jongeren in Amsterdam-West van Aysel Disbudak. ‘Onze jongens mogen helemaal geen Coca Cola, daar worden ze nog drukker van.' Disbudak vecht al jaren tegen bureaucratie en taaie zorgstructuren. Voor jongeren voor wie helemaal nergens plaats is. Die niet cool en sponsor-genererend zijn, maar soms lastig en gedragsgestoord. ‘Hoe kwaaier ik me maak, hoe meer ik bereik,' zei Disbudak. De vonk sprong over, en dat levert Disbudak hopelijk óók substantiële steun op. Go girl!!!

 

 


civil society congres 2008