Wetsvoorstel topinkomens uitgesteld

16 februari 2012
Nieuws | | Tax & Legal

AMSTERDAM (16 februari) - De Eerste Kamer heeft de behandeling stilgelegd van het wetsvoorstel normering topinkomens, waaronder ook ANBI's gaan vallen. Er wordt eerst opnieuw een advies gevraagd aan de Raad van State. Eén van de redenen hiervoor is de aanzienlijke wijziging van het betreffende wetsvoorstel gedurende de behandeling in de Tweede Kamer. Er zijn acht amendementen aangenomen en vier nota's van wijziging.


ANBI valt ook onder wet

De Tweede Kamer nam eerder een amendement van de PvdA aan waardoor ook ANBI's gaan vallen onder de Wet normering topinkomens. Volgens de PvdA hebben Algemeen Nut Beogende Instellingen een duidelijk publiek belang, waardoor het gerechtvaardigd is hen ook onder deze wet te scharen. De Wet normering topinkomens maximeert de topinkomens in de (semi-)publieke sector op 130 procent van de Balkenendenorm. Daarnaast gelden er regels voor bijvoorbeeld vertrekvergoedingen.


Advies op 1 april

De Raad van State is voornemens voor 1 april met een advies te komen. De Eerste Kamer streeft ernaar dat het advies in 2013 van kracht wordt.