Toon alles (3)

Welkom in de Newsroom van... Lezen & Schrijven

19 juli 2018, 05:00
Welkom in de Newsroom van... Lezen & Schrijven
Welkom in de Newsroom van... Lezen & Schrijven
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: Lezen & Schrijven. 
 
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op geldzaken. Stichting Lezen & Schrijven organiseert taalscholing in heel Nederland en maakt laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij politiek en publiek. De partners van de stichting wijzen de weg om een passende cursus te vinden om mensen met taal te versterken.
 
Lezen & Schrijven schoolt ruim vijftienduizend mensen per jaar en 71 procent van de deelnemers heeft een betere taalbeheersing. 50-65 procent heeft een betere plek in de samenleving gekregen. Hun taalvaardigheden, assertiviteit of ondernemerschap zijn toegenomen of hun sociale isolement is afgenomen. Lezen & Schrijven wil mensen taalscholing bieden door het taboe van laaggeletterdheid te doorbreken.
 
Meer weten over Lezen & Schrijven? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de stichting ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items