Week van de Filantropie: 'Filantropieklimaat' op de kaart

23 april 2018, 05:00
Met diverse activiteiten wil Nederland Filantropieland een bijdrage leveren aan een gezond filantropieklimaat in Nederland.
 
Met diverse activiteiten wil Nederland Filantropieland een bijdrage leveren aan een gezond filantropieklimaat in Nederland.
 
Tijdens de Week van de Filantropie van 23 tot en met 27 april gaat Nederland Filantropieland extra aandacht vragen voor tal van initiatieven die worden genomen ter bevordering van een gezond filantropieklimaat in Nederland. Zo gaat de koepel dagelijks berichten over nieuwe projecten met een aantal van haar samenwerkingspartners, waaronder Lenthe, uitgever van De Dikke Blauwe en The Fundraiser.
 
Een van de projecten die tijdens De Week van de Filantropie nader wordt geïntroduceerd is het Moresprudentieplatform. Dat platform wordt een orgaan waar de toezichthouder, het normstellend orgaan, de brancheorganisaties, goededoelenorganisaties, begunstigden en donateurs cases in kunnen brengen voor bespreking. 
 
Daarnaast maakt Nederland Filantropieland haar plannen bekend over een aantal activiteiten die zich richten op de Raden van Toezicht in de goeddoelen sector. Zo wordt in samenwerking met De Dikke Blauwe een onderzoek gestart naar de samenstelling van de Raden van Toezicht in de sector en wordt in samenwerking met Ebbinge een leergang Toezicht in de Filantropie ontwikkeld. Deze richt zich op de professionalisering van individuele toezichthouders.
 
Dag van de Filantropie
Uiteraard is er tijdens de Week van de Filantropie ook aandacht voor onderwijs en dan met name via het symposium van de VU tijdens 'De Dag van de Filantropie'. De komende dagen kunt u over al deze onderwerpen berichten verwachten op onze website www.dedikkeblauwe.nl en op die van collega-titel The Fundraiser: www.thefundraiser.nl
gerelateerde items