Toon alles (1)
Edwin Venema

Websites op de pijnbank in DDB3

27 september 2016, 14:00
DDB3 maakt een beoordeling van 'handige' websites
DDB3 maakt een beoordeling van 'handige' websites
U kent ze wel: de opsomming van allerlei handige websites die moeten dienen als informatiebron. De vraag is echter: zijn die websites wel zo 'handig'? De redactie van de nieuwe jaargids De Dikke Blauwe3 raadpleegt dagelijks tientalen van deze online bronnen en maakte met die gebruikservaring een beoordeling op basis van vier criteria. Dat leek ons voor iedereen die op zoek is naar informatie in de wereld van doneren & sociaal investeren wel zo... handig.
 
Nog nooit was het hoofdstuk met 'Informatiebronnen' zo uitgebreid en ook uitgesproken als dit jaar. De Dikke Blauwe3 bevat een dertig pagina tellend overzicht van zo'n beetje alle interessante websites uit binnen- en buitenland in de volgende categorieën: online data- en kennisbanken en vergelijkingssites, netwerken-platforms en (supra) koepels, crowdfunding-platforms, (semi-)overheid, media-nieuwssites, keurmerken, wetenschap en onderzoek, wetenschappelijke en hbo-opleidingen, vrijwilligers(organisaties), venture philanthropy-impact investing-mvo en nalaten.
 
Sterrensysteem
Voor een groot aantal websites heeft de redactie een beoordeling gegeven aan de hand van een sterrensysteem (van nul tot maximaal vijf sterren) aan de hand van de volgende criteria: Transparantie, Details, Gebruiksgemak en Aantal vindbare organisaties.
 
Social media
Nieuw zijn ook alle toevoegingen van social media, zoals Twitteraccounts, YouTube en LinkedIn. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om specifieke bronnen ook via deze media te volgen.
 
Goudmijn
Voor iedereen die snel de weg wil weten in Het Land van Goed Doen zijn de beoordeelde informatiebronnen een ware goudmijn.
 
Wilt u weten wat wij vinden van uw website of die van uw collega's? Bestel nu De Dikke Blauwe3: klik hier.
gerelateerde items