Toon alles (1)
Kirsten Karmiggelt

Wat kunnen filantropen doen voor een veiliger wereld?

4 oktober 2016, 08:00
Wat kunnen filantropen doen voor een veiliger wereld?
Wat kunnen filantropen doen voor een veiliger wereld?
Op 16 november aanstaande vindt het Peace Philanthropy Learning Event plaats in het Vredespaleis. Professionals bespreken daar wat filantropen kunnen bijdragen aan een veiliger wereld. Het Peace Philanthropy Learning Event gaat vooraf aan de uitreiking van de tweejaarlijkse Carnegie Wateler vredesprijs.
 
Filantropen zetten zich al lange tijd in voor vrede. Vredesfilantropen handelen ter bevordering van vrede in alle stadia: voorkomen van conflict, conflictresolutie, vredesbehoud. Tijdens het Peace Philanthropy Learning Event gaat een selecte groep professionals aan de slag met vragen als: • Wat kunnen non-profitstichtingen leren aan vredesfilantropen? • Wat kan de academische wereld leren over effectieve vredesfilantropie – aan én van filantropen in dit werkveld? • Hoe kan men leren van elkaar binnen het veld van de vredesfilantropie?
 
Deelnemers variëren van (internationale) filantropen en academici tot ngo’s en beleidsmakers. Klik hier voor meer informatie. Wilt u het even bijwonen, stuur dan een e-mail met korte motivatie naar info@ecsp.nl.
 
gerelateerde items