Toon alles (1)

Voorwaarts, mars!

20 oktober 2016, 14:00
Job
Job
door Ruben Halmans

Twee jaar lang heeft ons leven in teken gestaan van Jobs ziekte. Een periode van onzekerheid, angst, intensieve behandelingen, maar ook hoop en warm medeleven. Je wordt keihard geconfronteerd met de kwetsbaarheid van je dierbare gezin en dat gezonde kinderen niet vanzelfsprekend zijn.
 
Inmiddels zijn we 2 jaar verder en gaat het goed met Job, godzijdank! Zoals het er nu uitziet, zal hij volledig herstellen. Hij zit weer op school, heeft veel vriendjes en is altijd op het speelveldje tegenover ons huis te vinden. Ons leven heeft weer vleugels gekregen.
 
Die vleugels werden al even gevoeld op de dag dat Jobs allerliefste wens in vervulling werd gebracht door Make-A-Wish Nederland. Job houdt van stoere dingen, voetbal, auto’s en vies worden. En al die elementen waren aanwezig tijdens zijn wensvervulling. We gingen off-road rijden in grote jeeps en hebben een bezoek gebracht aan de Landmacht waar Job een echt uniform aan kreeg en in allerlei voertuigen een ritje mocht maken. Het werd een onvergetelijke dag, voor ons allemaal. Even samen in een andere omgeving leuke dingen doen, maakte Job weer helemaal kind en even geen patiënt. Een unieke ervaring voor ons allemaal. En hoe hartverwarmend is het om te zien dat de mensen van Make-A-Wish hemel en aarde bewegen om Job een superdag te bezorgen. Inspirerend ook! Het heeft mij het gevoel gegeven dat ik ook een bijdrage wil leveren aan dit mooie werk. Ik ben dan ook supporter geworden bij Make-A-Wish Limburg. Ik probeer via mijn eigen netwerk mensen te enthousiasmeren in actie te komen om geld te werven voor Make-A-Wish. Dit werven van geld is broodnodig omdat Make-A-Wish niet gesubsidieerd wordt door de overheid. Een heel team Fondsenwervers, allemaal vrijwilligers, hebben deze taak op zich genomen. Daarnaast zijn er de zogenaamde Wenshalers en Wensvervullers die zorgen dat de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vertaald en georganiseerd worden in een onvergetelijke beleving. Iedereen doet het met evenveel passie en betrokkenheid en vrijwillig. Met de twinkelende oogjes van de kinderen tijdens de wensvervulling als beloning voor alle inspanning. Het mooiste cadeau.
“Pap, mag ik mijn militaire uniform aan naar school vandaag?” “Als je opschiet, we vertrekken over 5 minuten soldaat Job, geef acht!”.
De warmte en kracht die we mochten ontvangen van Make-A-Wish is tot op de dag van vandaag voelbaar. Wat nou, mopperen tegen de kinderen omdat ze niet dooreten of op het laatste moment iets anders aan willen. Nee hoor, genieten is het sleutelwoord. Genieten van de gewone dingen, wij weten als geen ander dat die niet vanzelfsprekend zijn.
 
Ruben Halmans, is 40 jaar, woont in Venray. Is getrouwd met Simone en heeft 2 zoons, Bram van 9 en Job van 6. Ruben heeft een eigen bedrijf in opbergkasten voor defibrillatoren, die hij internationaal verkoopt.
 

Ook werken voor Make-A-Wish Nederland? Neem een kijkje op www.makeawishnederland.org/vacatures
 
gerelateerde items