Vogelaar en Van Nunen vertrekken bij Vereniging NOV

25 september 2017, 11:00
Voorzitter Ella Vogelaar en vicevoorzitter Jos van Nunen nemen afscheid van Vereniging NOV.
Voorzitter Ella Vogelaar en vicevoorzitter Jos van Nunen nemen afscheid van Vereniging NOV.
Na bijna vier jaar voorzitter te zijn geweest van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) legt Ella Vogelaar haar voorzitterschap neer. Grote thema’s tijdens haar voorzitterschap waren de toegang tot het vrijwilligerswerk en het behoud van het vrijwillige karakter. Ook vicevoorzitter Jos van Nunen neemt afscheid. NOV zoekt momenteel naar opvolgers.
 
NOV: ‘Vooral die toegang tot het vrijwilligerswerk staat nu politiek stevig op de kaart met een aangenomen motie die oproept tot verbreding van de regeling WW en vrijwilligerswerk en het project Aan de slag, dat het vluchtelingen makkelijker moet maken vrijwilligerswerk te kunnen doen. Het NOV-jaarverslag geeft een goede (verhalende) indruk van wat NOV onder Ella Vogelaars voorzitterschap mogelijk heeft gemaakt. Het is voor haar het moment om het stokje over te dragen. Met het vertrek van Ella Vogelaar verliest de vereniging een sterke voorzitter.’
 
Op zoek naar nieuwe voorzitter
Jos van Nunen, vicevoorzitter van NOV, neemt afscheid als NOV-bestuurslid vanwege het accepteren van een nieuwe bestuurspositie die geen relatie heeft met NOV. Als directeur-bestuurder van Lumens was hij in het bestuur actief op de portefeuille vrijwilligerscentrales.
Tijdelijk zullen bestuursleden Fedde Boersma en Menne Scherpenzeel als waarnemende voorzitters de twee vacante functies in het bestuur overnemen. NOV gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter die met kennis van zaken ván en vooral liefde vóór vrijwillige inzet in de samenleving verder wil bouwen aan de vereniging. Vogelaar en Van Nunen nemen binnen het bestuur afscheid. 
 
gerelateerde items