VNO-NCW en MKB komen met Platform Maatschappelijke Ondernemingen

19 juni 2008
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (19 juni) - Het belang van maatschappelijke ondernemingen wordt nu ook door belangenbehartigers in het bedrijfsleven onderkend. VNO-NCW en MKB Nederland hebben samen het Platform Maatschappelijke Ondernemingen opgericht.


Een maatschappelijke onderneming is een private organisatie met een publieke doelstelling, die streeft naar maatschappelijk rendement. Dergelijke ondernemingen opereren in de markt en onderhouden ondertussen contacten met partners als de overheid.

 


Het Platform Maatschappelijke Ondernemingen (PMO) dat is opgericht door MKB Nederland en VNO-NCW moet als gesprekspartner van de regering gaan fungeren waar het gaat om innovatie van de verhouding tussen het maatschappelijke veld en de overheid.

 


Het PMO komt voort uit het Netwerk Toekomst Maatschappelijke Onderneming (NTMO). Een eerste uitdaging is het bestrijden van de wens van de regering, zoals ook vastgelegd in het coalitieakkoord, om voor maatschappelijke ondernemingen een speciale rechtsvorm in het leven te roepen. De brancheorganisaties hebben onlangs als een alternatief voorstel gepresenteerd aan Minister van Justitie Hirsch Ballin.

 


Zie ook: www.vno-ncw.nl/pmo