VFI werkt aan centraal SMS-nummer goede doelen

7 mei 2009

AMSTELVEEN (7 april) - Er was al de dienst Goed Doel SMS, waarbij een landelijk sms-nummer voor goede doelen wordt aangeboden. De VFI werkt nu eveneens aan een landelijk goede doel SMS nummer: 4333 (GEEF). Deze week is een proefproject van start gegaan.


Aan het centrale SMS-nummer wordt door de VFI gewerkt samen met Mobillion en RLC, de initiatiefnemers van het project. Zij brengen hun expertise op het gebied van ICT en de ontwikkeling en het beheer van SMS-diensten in.

 


De mobiele operators ondersteunen de gedachte om structureel een infrastructuur voor SMS voor goede doelen op te zetten. Een erkend keurmerk (CBF Keur) wordt door hen daarbij als een belangrijke randvoorwaarde gezien voor deelname.

 


De VFI wil voor haar leden de beste prijzen en voorwaarden bedingen en een zo hoog mogelijke afdracht realiseren. Het streven is deze pay out binnen afzienbare tijd minimaal 75% a 80% te laten bedragen. Daarmee blijven de kosten onder de 25%-norm van het CBF.

 


Deze week is een proefproject van start gegaan. Het Astma Fonds zal tijdens haar campagne, die op 5 mei is gestart, de shortcode voor het eerst gebruiken.