VFI kiest voor ABN AMRO

VFI kiest voor ABN AMRO
VFI kiest voor ABN AMRO
5 juli 2012

ABN AMRO heeft de aanbesteding gewonnen voor het betalingsverkeer van VFI, brancheorganisatie van goede doelen. VFI schreef in januari de grote banken in Nederland aan voor een aanbesteding van een belangrijk deel van het inkomend betalingsverkeer van de VFI-ledenorganisatie. ABN AMRO kwam met het beste aanbod en de overeenkomst werd gisteren getekend.

VFI wilde een mantelcontract sluiten met één bank waar alle VFI-leden gebruik van kunnen maken. De focus lag bij de offerte-aanvraag op kostenreductie voor incasso’s, acceptgiro’s en iDeal. Voor VFI-leden zijn de bankkosten relatief groot, omdat ze veel te maken hebben met kleinere maandelijkse donaties. Ter indicatie: leden van VFI verwerken jaarlijks tussen vijftig en tachtig miljoen incasso’s en ongeveer tien miljoen acceptgiro’s.

Acceptgiro
In totaal benaderde VFI zes banken, waarvan er drie op een shortlist kwamen. Vervolgens werd de gunning uitgesteld, omdat er nog veel onduidelijkheid heerste over het voortbestaan van de acceptgiro. Nu die voorlopig blijft bestaan, kon VFI de besluitvorming over de aanbesteding afronden. 

MVO en SEPA
De leden van VFI kunnen hun betalingsverkeer nu onderbrengen bij ABN AMRO. Daarnaast gaat de bank met de leden meedenken over relevante onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen en SEPA. Joop Wijn, lid Raad van Bestuur van ABN AMRO: “Met een speciaal op goede doelen en andere maatschappelijke organisaties gerichte dienstverlening heeft ABN AMRO veel kennis en ervaring om deze doelgroep als beste te kunnen bedienen.”