VFI benchmarkt salarissen voor goede doelenorganisaties

1 maart 2012

AMSTERDAM (1 maart) – Mede in het kader van de maatschappelijke discussie over belonen bij goede doelen is VFI, de koepel van goede doelen, in december gestart met de ontwikkeling van een zogenoemd functieloongebouw. Begin april wordt die fase afgerond, waarna een beloningsbenchmark zal plaatsvinden.

De goede doelensector is van oudsher een private sector zonder duidelijke benchmarks als het gaat om de beloning van haar medewerkers. De samenleving vraagt echter om transparantie en duidelijkheid. Vanwege het heterogene karakter van de sector is dit geen eenvoudige opgave. VFI heeft nu met hulp van de Human Capital Group dertig kernfuncties beschreven die worden gekoppeld aan een zogenoemd loongebouw. Hieraan hebben tien VFI- leden meegewerkt.

Beloningsbenchmark
Dit gestandaardiseerde functieloongebouw wordt als referentie beschikbaar gesteld aan alle VFI-leden tijdens een bijeenkomst op 26 april. Daarna kunnen de leden deelnemen aan een beloningsbenchmark om het beleid van de eigen organisatie te toetsen. Bovendien geeft het onderzoek inzicht in de markconformiteit van het salarisbeleid. Er wordt gekeken naar hoe het salaris in verhouding staat tot de BV Nederland, tot de dienstverleningsector en ook tot andere non-profitorganisaties.