Vernieuwende bestuurders gevraagd voor onderzoek

30 mei 2017, 10:00
Vernieuwende bestuurders gevraagd voor onderzoek
Vernieuwende bestuurders gevraagd voor onderzoek
Voor een onderzoek in samenwerking met de Erasmus Universiteit is PEP Den Haag op zoek naar bestuurders van vrijwilligersorganisaties die het besturen totaal anders aanpakken dan hun voorgangers. De onderzoekers gaan uit de ervaringen die worden verzameld de tien meest efficiënte strategieën kiezen.
 
De ervaring leert dat het besturen van een vrijwilligersorganisatie vaak veel tijd vergt van de bestuurder, terwijl ‘gewoon’ vrijwilligerswerk vaak niet meer dan vier uur per week kost. PEP en de Erasmus Universiteit willen daarom graag onderzoeken welke strategieën vernieuwende bestuurders toepassen om het bestuurswerk te reduceren tot een aantrekkelijke en behapbare taak.
 
Voor dit landelijke onderzoek zijn de initiatiefnemers op zoek naar ideeën en ervaringen met bestuursvernieuwing. In drie sessies, op maandag 3 juli, donderdag 14 september en maandag 25 september, destilleren ze uit de ervaringen de tien meest efficiënte strategieën. Deze strategieën werken ze uit zodat ook andere bestuurders deze kunnen toepassen.
 
Meedoen?
Aanmelden kan bij bij Tim ’S Jongers via t.sjongers@pepdenhaag.nl of Annemiek Haneveld via a.haneveld@pepdenhaag.nl van PEP Den Haag. 
 
gerelateerde items