Vereniging NOV maant partijleiders met formatiebrief

24 januari 2007
Nieuws | | Vrijwilligers

Welke politieke constellatie is het best voor Nederlandse vrijwilligers? Volgens Vereniging NOV is het vrijwilligerswerk het meest gebaat bij een kabinet met daarin CDA, CU en PvdA. De vrijwilligerskoepel steekt de onderhandelaars per brief een hart onder de riem.


Er valt dezer dagen heel wat post in de bus bij de formerende partijen. Ook de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) stuurde een epistel. In de brief schrijft de koepel dat uit een programmavergelijking is gebleken dat CDA, CU en PvdA het best scoren op het gebied van vrijwilligersbeleid. Dat biedt goede perspectieven.

 


Maar dan moeten de onderhandelaars hun programma's niet vergeten tijdens de onderhandelingen. Zo herinnert Vereniging NOV nog even aan het plan van de Christen Unie om schoolverlaters en oud-studenten die tenminste een halfjaar vrijwilligerswerk verrichten te belonen met een belastingkorting. Daarnaast pleit Vereniging NOV ervoor om in het kader van de nieuwe Wet Maatschappelijk Ondersteuning het netwerk van ondersteuningsorganisaties verder uit te breiden. Ook hoopt de koepel dat het terugdringen van de administratieve lasten door het nieuwe kabinet met verve wordt aangepakt.
 

NOV