Mondiale koepel Civicus prijst Unilevers Paul Polman

13 juni 2017, 10:00
Unilevers topman Paul Polman wordt door de mondiale civil society-koepel Civicus nadrukkelijk geprezen voor zijn rol als bruggenbouwer. Polman is een prominente vertegenwoordiger van nieuw zakelijk leiderschap voor duurzame ontwikkeling. Dat zegt  Dhananjayan Sriskandarajah, secretaris-generaal van Civicus, in zijn voorwoord van het jaarlijkse 'State of Civil Society Report'.
 
Sriskandarajah roept ngo’s op om vooral de grote bedrijven ervan te overtuigen dat zij een bijdrage kunnen leveren door burgers in hun actie voor meer vrijheid te ondersteunen en meer duurzame verdienmodellen te ontwikkelen. Hij noemt het optreden van Paul Polman ‘Polmanitis’: een ‘medicijn’ dat goed zou kunnen werken. Polman is volgens hem het beste voorbeeld van een type business leader die onvermoeibaar in talloze panels en discussie over de gehele wereld zijn visie op duurzame verdienmodellen uitdraagt.
 
Wilt u het jaarrapport van Civicus lezen? Klik hier
Lees het artikel: Civicus luidt noodklok: civil society vrijwel overal onder druk
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items