Toon alles (1)

Uitgever van katholiek nieuwsblad krijgt ANBI-status

5 september 2014, 15:46
Uitgever van katholiek nieuwsblad krijgt ANBI-status
Uitgever van katholiek nieuwsblad krijgt ANBI-status
De rechtbank Gelderland heeft geoordeeld dat het verkondigen van de blijde boodschap van Jezus Christus bij Stichting X voorop staat en dat de uitgave van het nieuwsblad slechts het middel is om dit doel te verwezenlijken. Om die reden krijgt de uitgever de ANBI-status.

Stichting X is opgericht in 1983 en geeft een nieuwsblad uit ter verkondiging van de blijde boodschap van Jezus Christus. Eén en ander geschiedt conform de richtlijnen van de katholieke kerk, in het bijzonder die van het Tweede Vaticaans Oecumenische Concilie.

In geschil is of X terecht aanspraak maakt op de status van algemeen nut beogende instelling (ANBI). De inspecteur stelt dat X zich primair richt op het tegen betaling beschikbaar stellen van een nieuwsblad. Rechtbank Gelderland oordeelt dat het verkondigen van de blijde boodschap van Jezus Christus bij X voorop staat en dat de uitgave van het nieuwsblad slechts het middel is om dit doel te verwezenlijken. De volgorde in de statuten waarin als eerste staat vermeld ‘het uitgeven van een nieuwsblad' is dus niet bepalend. Het stimuleren en uitdragen van een bepaalde geloofsleer, in dit geval het katholieke geloof, dient het algemeen nut. Het beroep van X is gegrond.

Klik hier voor de uitspraak.

(Bron: VN Vandaag)
gerelateerde items