Toon alles (1)

Uitgever Lenthe en Schuringa begraven strijdbijl. Voorlopig.

24 januari 2016, 17:30
Schuringa zal zich de komende maand onthouden van oproepen tot verzet tegen de naamswijziging van Filanthropium in De Dikke Blauwe.
Schuringa zal zich de komende maand onthouden van oproepen tot verzet tegen de naamswijziging van Filanthropium in De Dikke Blauwe.
Uitgever Johan Dijk van Lenthe en Filanthropiums huiscolumnist ir. Han Schuringa jr. hebben de strijdbijl voorlopig begraven na een hoogoplopend conflict over de aanstaande naamswijziging van Filanthropium naar De Dikke Blauwe. Schuringa heeft ingestemd met een ‘afkoelingsperiode’ van een maand.
 
Het conflict was ontstaan naar aanleiding van Schuringa’s oproep op 21 januari aan de lezers van Filanthropium om in verzet te komen tegen de voorgenomen naamswijziging. Volgens de columnist zou uitgever Johan Dijk ‘aan de paddo’s hebben gezeten’. ‘Anders is niet te verklaren waarom zo’n prachtige titel als Filanthropium naar de ratsmodee wordt geholpen’, aldus de gepensioneerde oud-PTT’er afgelopen week tegenover diverse media, die de rel hadden opgepikt.
 
Na aandringen van de hoofdredactie bleek Schuringa bereid om afgelopen zaterdag in het Van der Valk Motel in Vianen een ‘verzoeningsgesprek’ te hebben met uitgever Johan Dijk. Dijk: ‘Ik heb de heer Schuringa proberen uit te leggen dat dit een strategische beslissing was van het uitgeefmanagement en geen resultaat van geestverruimende middelen. Ook onder de nieuwe titel zal Schuringa van ons alle ruimte krijgen om zijn columns te blijven schrijven.’
 
Schuringa nam voorlopig genoegen met de uitleg, maar wilde na afloop niet zeggen of zijn verschijning in De Wereld Draait Door, alwaar de columnist zich tot het Nederlandse volk zou richten met een klemmend appel, van komende vrijdag hiermee ook van de baan is.     
 
gerelateerde items