Toon alles (2)

Verkiezingswens NOV in vervulling: gratis VOG

24 februari 2017, 14:00
De motie van Mona Keijzer is aangenomen.
De motie van Mona Keijzer is aangenomen.
Net voor het verkiezingsreces is de motie van Mona Keijzer (CDA) over gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidssituatie aangenomen. Hiermee lijkt een tweede verkiezingswens van het vrijwilligerswerk en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in vervulling te gaan.
 
Eerder al was de motie van Mona Keijzer (foto) aangenomen om mogelijk te maken dat mensen met een WW-uitkering ook vrijwilligerswerk kunnen doen voor vrijwilligersorganisaties die niet aan de ANBI-eisen kunnen of willen voldoen.
 
Voorzichtigheid geboden
NOV: ‘De twee aangenomen moties zijn natuurlijk een geweldige start om de verkiezingen in te gaan, maar voorzichtigheid is geboden. Veel is afhankelijk van hoe de moties uiteindelijk invulling gaan krijgen. Daarin is veel afhankelijk van het nieuwe kabinet en de financiën, maar ook van de manier waarop de verantwoordelijke ministeries omgaan met de informatie en de belanghebbenden.’
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier. 
gerelateerde items