Ava 

Voor de honderden miljoenen doven en slechthorenden wereldwijd zijn groepsgesprekken lastig of praktisch niet te volgen. Om het voor deze groep mogelijk te maken om groepsgesprekken te volgen, heeft Ava een app ontwikkeld. De app activeert de microfoons van alle aanwezige smartphones van de gesprekpartners. Vervolgens wordt het groepsgesprek via spraakherkenning omgezet in tekst. Met verschillende kleuren, kan de dove binnen één seconde zien wie wat zegt, en zich dus zo mengen in alle sociale activiteiten. 

Closing the Loop 

Elk jaar worden er twee miljard telefoons verkocht, waarvan slechts 3% wordt gerecycled. Closing the Loop zorgt voor de recycling van 99% van de grondstoffen van mobiele telefoons en gaat daarmee milieuvervuiling tegen. Normaal gesproken worden deze op een hoop gedumpt in ontwikkelingslanden of komen in een illegaal recycling circuit terecht. Inmiddels heeft de startup al meer dan 1 miljoen telefoons kunnen recyclen. Het doel van Closing the Loop is om over tien jaar 80% procent van alle mobiele telefoons te recyclen. 

Legbank 

Er zijn wereldwijd 30 miljoen mensen zonder been. Om deze mensen te helpen heeft Legbank een betaalbare en toegankelijke manier ontwikkeld om een prothesekoker te maken. Met een apparaat, genaamd de Majicast, kunnen mensen eenvoudig zelf met gips een hoogwaardige prothesekoker maken. Daarnaast heeft Legbank als doel het prothese maakproces te decentraliseren, door ook prothesemakers en medici te leren om met de Majicast te werken. Deze decentralisatie, en de mogelijkheid microkrediet aan te bieden, maakt de toegang tot goede en betaalbare protheses veel eenvoudiger.

Pearltect 
Uit onderzoek is gebleken dat 33 procent van alle vrouwen ter wereld in haar leven te maken krijgt met seksueel geweld. Pearltect is een modieuze armband die de drager in staat stelt om zich op een legale en verrassend adequate wijze te verdedigen tegen seksuele belagers. Na activatie van de armband wordt er een geur verspreid welke zo afstotend is dat het de belager seksueel ontmoedigt. Behalve de geur wordt er ook een onzichtbare DNA-marker achtergelaten op de belager, wat de opsporing van daders aanzienlijk vergemakkelijkt.

►Bron: Social Enterprise NL
 
2/2
gerelateerde items