Toon alles (2)
Edwin Venema

Postuum eerbetoon aan Tom Doude van Troostwijk

4 juni 2017, 13:08
Toms 33 beste columns - overzichtelijk bij elkaar - schetsen een mooi tijdsbeeld van de dynamische filantropiesector.
Toms 33 beste columns - overzichtelijk bij elkaar - schetsen een mooi tijdsbeeld van de dynamische filantropiesector.
Medio 2015 werd de sector opgeschrikt door het bericht van de plotselinge dood van Tom Doude van Troostwijk (Renkum, 1958). Tom stierf, 57 jaar oud, als gevolg van een noodlottig ongeval op 16 juli in het Franse Chamonix. Hij was gedurende enige jaren een zeer gewaardeerd columnist van de voorlopers van De Dikke Blauwe: FM en Filanthropium. Als postuum eerbetoon zijn de 33 beste columns van Van Troostwijk door De Dikke Blauwe nu op een eigen pagina bij elkaar gebracht.

Tom Doude van Troostwijk had een lange ervaring in de maatschappelijke en publieke sector. Op het raakvlak met hoger onderwijs en academische zorg, was hij op tijdelijke basis directeur van VU Connected. Eigentijds vorm en inhoud geven aan de vanouds maatschappelijke positie van de VU groep door revitalisatie van VU Vereniging vormde hier zijn uitdaging.

In de wereld van de goede doelen was hij zes jaar lang algemeen directeur van CliniClowns Nederland. Eerder was hij directeur Communicatie bij het Wereld Natuurfonds. Tom vervulde diverse bestuurlijke functies bij maatschappelijke en culturele organisaties, waaronder branchevereniging VFI.
 
Later maakte hij furore als zelfstandig adviseur van zijn consultancy Transpositio.

In zijn rol als columnist van FM/Filanthropium gaf Tom enkele jaren zijn meestal ongezouten, maar altijd goed doordachte mening over allerlei hot issues in onze sector. Dat gebeurde aanvankelijk onder de titel ‘TomTom’: een verwijzing naar de richting die Van Troostwijk vaak aangaf in heikele sectorkwesties.
 
De redactie is Tom Doude van Troostwijk zeer erkentelijk voor die bijdragen en koestert de herinnering aan een uiterst integer en verstandig sectorgenoot.
 
►Ga naar het overzicht van de columns van Tom Doude van Troostwijk: klik hier.
►Voor het ‘In memoriam’: klik hier
gerelateerde items