Toon alles (2)

Themabijeenkomst over het imago van de vrijwilliger

11 november 2014, 12:37
Themabijeenkomst over het imago van de vrijwilliger
Themabijeenkomst over het imago van de vrijwilliger
Van overheidswege worden steeds meer vrijwilligers ingezet. Zelfs op functies die voorheen door betaalde krachten werden vervuld.  Zo wordt de vrijwilliger voor de ene organisatie  een oplossing, voor de andere een gevaar voor de arbeidsmarkt. Over dit thema organiseert vrijwilligerskoepel NOV op 27 november een bijeenkomst.

‘De vrijwilliger is in sommige ogen van doener dader geworden. Hoog tijd om een en ander helder te krijgen. Wat gebeurt er met onze maatschappij en welke rol speelt de vrijwilliger hier in, ook ten opzichte van betaalde medewerkers en werklozen? Welke rol heb je als vrijwilliger? Wie zijn de probleemeigenaren en wat is dan hun werkelijke probleem? En niet als laatste, hoe sterk is het imago van het vrijwilligerswerk?’, meldt NOV. Over deze vragen wordt tijdens de bijeenkomst gediscussieerd.  Sprekers zijn onder anderen Eva Scholte (directeur Humanitas), Eric de Macker (voorzitter CNV Publieke Zaak) en Menno Hurenkamp (UvA, hoofdredacteur S&D).

Voorafgaand aan de themabijeenkomst is van 13.00 tot 14.45 uur de Algemene Ledenvergadering van Vereniging NOV. Bent u lid? Meld u dan aan voor de ALV via dit formulier. U kunt u in dit formulier ook aanmelden voor de themabijeenkomst.
gerelateerde items