Toon alles (2)

Brac International brengt textielfabrieken in kaart

2 augustus 2017, 13:00
Brac University gaat de gehele textielindustrie in Bangladesh in kaart brengen.
Brac University gaat de gehele textielindustrie in Bangladesh in kaart brengen.
Bangladesh gaat z’n volledige textielindustrie in kaart brengen. Dagblad Trouw meldt dat Brac International de komende dertig maanden 36 onderzoekers langs elke fabriek in Bangladesh stuurt om het aantal werknemers, type product, exportbestemming, certificering en geleverde kledingmerken te onderzoeken. Het project Digital RMG Factory Mapping in Bangladesh (DRFM-B) is het eerste project dat de hele kledingindustrie in Bangladesh transparant wil maken.
 
Brac International oprichter Sir Fazle Hasan Abed stond decennia terug aan het begin van de textielindustrie in zijn land en zijn Brac University werkt nu dit transparantieproject uit. De eerste versie van de kaart gaat in 2018 online en omvat hoofdstad Dhaka. In 2021 moet de database volledig zijn. Het budget bedraagt 2,4 miljoen euro voor vier jaar. Daarvan wordt een groot deel door C&A Foundation betaald, meldt de krant.
 
Op dit moment is er geen betrouwbare informatie beschikbaar over het aantal Bengaalse textielfabrieken, maar schattingen lopen uiteen van vier- tot achtduizend. Vakbonden, bedrijven en burgerorganisaties reageerden volgens C&A Foundation positief op een proefproject.
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items