Terugkijken: webinar fondsenwerven voor kleine goede doelen

Foto: Scott Graham/Unsplash
Foto: Scott Graham/Unsplash
13 mei 2021
Nieuws | | Goede doelen

Moet je als kleine particuliere goededoelenorganisatie je eigen fondsenwerving doen of het uitbesteden? Brancheorganisatie Partin organiseerde er een webinar over en die staat nu online.

Partin is de maatschappelijke brancheorganisatie die zich inzet voor de belangen van particuliere initiatieven werkzaam binnen ontwikkelingssamenwerking. Bij Partin zijn 360 leden aangesloten, die bestaan uit zo’n 2000 vrijwilligers. Kleine goede doelen kennen zo hun eigen uitdagingen.

Een van die uitdagingen is fondsenwerving. In kleine goede doelenorganisaties telt vaak ieder dubbeltje en is het een lastige afweging of je fondsenwerving zelf doet of uitbesteedt. Daarom organiseerde Partin de webinar ‘Fondsenwerver of zelf doen?’ met onder meer fondsenwerver Betty Jelier-Kiestra.  

‘Het uitbesteden van fondsenwerving brengt meer dan alleen geldmiddelen. “Je haalt kansen binnen en een netwerk,” concludeerde Betty Jelier op de vraag of het aanstellen van een fondsenwerver nuttig is voor kleine goede doelen. En eerder in dit webinar zei ze al: “Het zijn geen kosten, maar het is een investering. Een investering voor het behalen van jullie doeleinden.” Na afloop van het webinar gaf een groot aantal deelnemers aan een externe fondsenwerver te overwegen, terwijl een meerderheid vooraf nog aangaf het zelf te (willen) doen.’

Kijk hier de webinar van Partin terug. 
Bron: Partin