Terugkijken: online symposium over vrij besteedbare financiering

Photo Simon Abrams/Unsplash
Photo Simon Abrams/Unsplash
7 april 2021
Nieuws | | Loterijen

Naast de ‘loterij-rede’ van prof. dr. Pamala Wiepking ook het online symposium over de rol van vrij besteedbare financiering gemist? Goed nieuws: ook die is online terug te kijken. Het symposium duurt ruim een uur en werd virtueel gefaciliteerd door de Vrije Universiteit Amsterdam en de Nationale Goede Doelen Loterijen.

De voor- en nadelen van vrij besteedbare financiering

Op 19 maart organiseerde het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit in samenwerking met de Nationale Goede Doelen Loterijen het symposium Vrij besteedbare en lange termijn financiering van maatschappelijke organisaties. Het symposium ging vooraf aan de oratie van Wiepking ter aanvaarding van haar leerstoel De maatschappelijke betekenis van goede doelenloterijen. Tijdens het symposium worden de voor- en nadelen van vrij besteedbare financiering besproken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Filantropische donors kunnen hun organisaties namelijk op ‘verschillende manieren’ financieren, schrijft Geven in Nederland. De afgelopen jaren zou er een groeiende aandacht zijn voor meer vrij besteedbare financiering, zowel bij ‘grote vermogensfondsen in de Verenigde Staten als in de Europese fondsenwereld’.
 
Sprekers
Tijdens het symposium komen Kathy Reich (Director BUILD initiative, Ford Foundation), Sigrid van aken (directievoorzitter Nationale Goede Doelen Loterijen) en natuurlijk Wiepking (VU) aan het woord.
 
Bron: Geven in Nederland
Lees ook: ‘Fenomeen: goede doelenloterijen onder het academische vergrootglas
Bekijk hier de oratie van Pamala Wiepking terug.
 
Bekijk hier het symposium van ongeveer een uur: