Pamala Wiepking gemist? Kijk hier haar 'loterij-rede' terug!

Op vrijdag 19 maart hield prof. dr. Pamala Wiepking haar inaugurele rede bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. 
Op vrijdag 19 maart hield prof. dr. Pamala Wiepking haar inaugurele rede bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. 
5 april 2021
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Goed nieuws voor diegenen die de inaugurele rede van prof. dr. Pamala Wiepking hebben gemist: die is nu online terug te kijken. Op vrijdag 19 maart sprak Wiepking haar inaugurele rede uit ter aanvaarding van de leerstoel ‘De maatschappelijke betekenis van goede doelenloterijen’ bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. De leerstoel is gefinancierd door een bijdrage van de Postcode Loterij.​

Interview

‘Een belangrijke dag voor de filantropie in Nederland’, aldus hoofdredacteur van De Dikke Blauwe Marjolein van Asdonck, die Wiepking eerder interviewde voor een sneak preview van de oratie en besprak hoe goed het is dat er ‘eindelijk budget vrijkomt voor wetenschappelijk onderzoek naar de goede doelenloterijen in Nederland’. Wiepking staat al jaren hoog in de DDB100 ranking van meest invloedrijke Nederlanders in de filantropie. Naast hoogleraar aan de VU is zij inaugural Visiting Stead Family Chair in International Philanthropy aan de Lilly Family School of Philanthropy.

Nationale Goede Doelen Loterijen

Goede doelenloterijen kennen een lange geschiedenis die teruggaat naar de vijftiende eeuw. Met een gezamenlijke bijdrage van meer dan 500 miljoen euro per jaar hebben de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en Vriendenloterij een enorme invloed op de financiering van privaat maatschappelijk initiatief. De leerstoel van Wiepking zal op basis van wetenschappelijk onderzoek een bijdrage leveren aan het vergroten van inzicht in de maatschappelijke betekenis van goede doelenloterijen. Wiepking is benoemd na een internationale open wervingsprocedure.
 
Bron: Geven in Nederland
Lees ook: ‘Fenomeen: goede doelenloterijen onder het academische vergrootglas
Lees het interview met Pamala Wiepking over haar iaugurele rede: klik hier


Bekijk hier de oratie van prof. dr. Pamala Wiepking: