Toon alles (1)

Terre des Hommes pakt uitbuiting ook in Nederland aan

31 augustus 2016, 10:00
Project Watch Nederland: Terre des Hommes gaat ook in Nederland seksuele uitbuiting van kinderen bestrijden.
Project Watch Nederland: Terre des Hommes gaat ook in Nederland seksuele uitbuiting van kinderen bestrijden.
Sweetie krijgt een Nederlands vervolg:  Het project ‘WATCH Nederland’, dat 5 september van start gaat, richt zich op de aanpak van loverboys en hun klanten en op grooming; seksueel misbruik van minderjarigen via het internet.
 
Terre des Hommes werkt in ‘WATCH Nederland’ nauw samen met het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, dat uiterlijk 1 januari 2017 een landelijk meldpunt gaat instellen waar slachtoffers van seksuele uitbuiting, ouders/verzorgers, omstanders, zorginstellingen en professionals terecht kunnen. De observatie- en actie unit van Terre des Hommes trekt deze meldingen na en spoort daarnaast proactief naar seksuele uitbuiting van minderjarigen in zowel de fysieke als virtuele wereld. De units, bestaande uit forensische ICT’ers en speciaal opgeleide private investigators, gebruiken speciale interventietechnieken om daders te waarschuwen, af te schrikken en te ontmoedigen. Hiermee wordt de handel van loverboys stuk gemaakt.
 
Valkenburgse zedenzaak
‘WATCH Nederland’ is mede gebaseerd op de succesvolle aanpak van kindersekstoeristen door Terre des Hommes in Azië en de proactieve opsporing van online kindmisbruikers via het digitale meisje ‘Sweetie’, dat wereldwijd al voor meerdere arrestaties en veroordelingen zorgde. In ‘WATCH Nederland’ ligt de nadruk op preventie door proactieve opsporing van (potentiële) daders. ‘Het ontbreekt Nederlandse Politie en Openbaar Ministerie nu aan de menskracht en middelen om elke verdachte zaak na te trekken. Een treffend voorbeeld is de Valkenburgse zedenzaak waar uiteindelijk een privédetective aan te pas moest komen om het betrokken meisje uit de handen van haar loverboy te redden’, aldus Hans Guijt van Terre des Hommes.
gerelateerde items