Symposium serviceclubs afgelast

18 juni 2009

NIEUWS (18 juni) - Het SIN symposium op 12 juni is niet doorgegaan en verschoven naar later dit jaar. De reden: er is door de SIN, de koepel van serviceclubs in Nederland, nog te weinig animo bij de achterban georganiseerd.


Het beloofde een interessant symposium te worden, want de Werkgroep Filantropie, die het symposium mede organiseerde, zou verslag gaan doen van haar onderzoek. De afgelopen drieenhalf jaar heeft de werkgroep zich in de serviceclubs verdiept. Een voorschot op de uitkomsten van het onderzoek werd al gepubliceerd in een special in het boek Geven in Nederland 2007. De paukeslag zou volgen tijdens het symposium.

 


"Helaas hebben we het symposium moeten afblazen," zegt hoogleraar Filantropie Theo Schuyt. "Het ligt nu in de lijn der bedoeling om het symposium later dit jaar alsnog te organiseren.

 


De reden achter de afzegging is dat de SIN intern nog niet voldoende aandacht voor het symposium heeft kunnen losweken. Er is meer tijd nodig. Het kan in ieder geval niet aan de omvang van de achterban liggen. Want bij de twaalf grote organisaties in de wereld van de serviceclubs zijn in totaal 45.000 mensen actief.

 


(wordt vervolgd)