Symposium over de balans tussen Passie en Poen

8 september 2014, 04:00
Symposium over de balans tussen Passie en Poen
Symposium over de balans tussen Passie en Poen
Uit het recente onderzoek ‘Passie en Poen’ van sociaal investeerders VSBfonds en Start Foundation blijkt dat er nog een lange weg te gaan is als het gaat om de groei van maatschappelijke ondernemingen. Er zijn weinig succesvolle initiatieven die duurzaam financieel en maatschappelijk rendement hebben. Op 23 september organiseren de beide investeerders, samen met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), daarom een symposium over het spanningsveld tussen de sociale en commerciële doelen van social enterprises. 

Het symposium is bedoeld om handvatten aan te reiken om kansen te verzilveren en met valkuilen om te gaan. Futurist Adjiedj Bakas brengt trends en kansen in kaart. Karen Maas, een expert in Nederland op het gebied van impactmeting, deelt nieuwe inzichten voor het meten van maatschappelijk rendement. VSBfonds, Start Foundation en ACE willen (potentiële) sociale ondernemers en overheden inspireren, zonder daarbij de harde realiteit uit het oog te verliezen. Met het vooruitzicht van het verdwijnen van 70.000 beschutte arbeidsplekken in de sociale werkvoorziening en het nog veel grotere aantal verdwijnende dagbestedingsplaatsen, moeten de schouders eronder, want er zijn weinig alternatieven.

Er zijn nog plekken beschikbaar. Surf voor meer info naar www.aanmelder.nl/symposium-sociaal-ondernemen. Het rapport is eveneens (gratis) te downloaden via deze weblink.
gerelateerde items