Stichting Charitas wordt VFI Diensten

28 november 2007, 08:59
AMSTELVEEN (27 november) - Stichting Charitas is onlangs formeel juridisch opgegaan in de Stichting VFI Diensten, de nieuwe serviceorganisatie voor VFI-leden. Een aantal activiteiten is al in ontwikkeling, waaronder de oprichting van het Bureau Afwikkeling Nalatenschappen.


Er werd door Stichting Charitas al enkele jaren nauw samengewerkt met de VFI. In feite opereerde Charitas sinds 2005 als dienstenorganisatie van de VFI. De nadruk lag daarbij nadrukkelijk op inkoop. Op een totale inkoop van 20 miljoen euro wordt door "VFI Inkoop/Stichting Charitas" een besparing van 3 miljoen euro gerealiseerd.

 


VFI-Diensten gaat zich richten op een uitbreiding van de huidige diensten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Een aantal activiteiten is al in ontwikkeling, zoals de oprichting van het 'Bureau Afwikkeling Nalatenschappen'.

 


Monique van Bijsterveld en VFI-directeur Gosse Bosma vormen de directie van VFI Diensten, dat tijdens de overgangsfase nog onder de werknaam Charitas zal opereren. Medio december zullen de leden van de VFI nader worden geïnformeerd over de nieuwe situatie.

gerelateerde items