Start Foundation versterkt Raad van Advies

Start Foundation versterkt Raad van Advies
Start Foundation versterkt Raad van Advies
12 juni 2012
Nieuws | | Vermogensfondsen

Sociaal investeerder Start Foundation heeft twee nieuwe leden aangetrokken voor de Raad van Advies. Het zijn auteur en netwerkondernemer Karen Romme en Toon van Asseldonk, voormalig topman van onder meer werkgeversorganisatie AWVN. De zevenkoppige raad staat onder leiding van Han Noten, burgemeester van Dalfsen en Eerste Kamerlid voor de PvdA. De raad adviseert het bestuur van Start Foundation over investeringen en beleid.

Karen Romme
Karen Romme (46) is vooral bekend als oud-columnist van het FD en vanwege haar boeken over ‘Calimeromarketing’, een methode die kleine ondernemers, freelancers en zzp’ers in staat stelt om met betrekkelijk eenvoudige middelen toch een goed resultaat te bereiken. Ze heeft twee bedrijven: Young In Business en Freeman Media BV. Romme zal zich met name inzetten voor het ‘vermarkten’ van de resultaten en bevindingen van de initiatieven van Start Foundation.

Toon van Asseldonk
Toon van Asseldonk (58) heeft vele jaren doorgebracht in de wereld van de investeringen, innovaties en participaties. Hij was ruim acht jaar bestuursvoorzitter van de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland. Zijn laatste baan in loondienst was als algemeen directeur bij werkgeversvereniging AWVN. Begin 2011 zette Van Asseldonk zijn loopbaan voort als zelfstandig ondernemer. Als lid van de Raad van Advies zal hij zich vooral bezighouden met de bedrijfsmatige investeringen van Start Foundation in sociale ondernemingen.   

Met de komst van Romme en Van Asseldonk telt de Raad van Advies nu zeven leden. Naast de twee nieuwkomers en voorzitter Noten bestaat de raad verder uit de wetenschapper dr. Els Sol, re-integratiedeskundige Wim Altena, voormalig topman Paul ten Kroode van het innovatienetwerk Syntens en de diversiteitsexpert Mohamed el Achkar.