Stakeholders bespreken Europese Stichting met EC

29 maart 2012
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTERDAM (29 maart) - De Europese Commissie (EC) is met een voorstel gekomen over de regulering van stichtingen in Europa: de European Foundation Statute. Diverse stakeholders zijn op 20 maart bijeengekomen om het voorstel te bespreken. Met de regulering wil de EC één rechtsvorm voor alle buitenlandse stichtingen.

Advocaten, fondsenwervers en beleidsmakers kwamen op uitnodiging van het European Foundation Centre (EFC) en de European Academy of Law Foundation (ERA) bijeen om het voorstel van de Europese Commissie te bespreken over regulering van de European Foundation Statute. Sprekers waren onder meer Paula-Alexandra Boteanu en Dorota Lyszkowska-Becher (Europese Commissie), beide nauw betrokken bij de ontwikkeling van het voorstel, en dr. Thomas von Hippel, juridisch expert op het gebied van fondsenwerving.

Fiscale voorwaarden
Er werd gesproken over verschillende onderwerpen. Waar moeten Europese stichtingen aan voldoen? Hoe moeten Europese stichtingen worden vormgegeven? Wat zijn de voordelen? Ook de fiscale aspecten kwamen aan bod. De EC had eerder gemeld dat de fiscale voorwaarden voor Europese stichtingen hetzelfde zullen zijn als voor binnenlandse stichtingen. Ook donateurs profiteren van dezelfde fiscale voordelen als donateurs van een binnenlandse stichting.

Een verslag van de bijeenkomst wordt binnenkort gepubliceerd op de website van EFC.