Shærpa Fund en SI2 Fund gaan samen

10 juni 2015, 04:00
Shærpa Fund en SI2 Fund gaan samen
Shærpa Fund en SI2 Fund gaan samen
Het shærpa Fund initiatief en het Belgische SI² Fund, dat in 2012 werd opgezet door Piet Colruyt (foto), zijn samen gegaan in één maatschappelijk investeringsfonds: het SI² Fund. Onlangs hebben de shaerpa investeerders hun commitment omgezet naar een investering in SI², en is het fondsmanagement gecontracteerd aan shærpa fund management NV, een joint venture tussen shærpa en het Brusselse i-propeller.

SI² Fund, met nu een vermogen van ruim 15M€, gaat door direct en actief te investeren in sociale ondernemingen, Europese maatschappelijke problemen op een ‘for-profitmanier’ aanpakken, meldt het persbericht. Daarmee wil SI² een significante maatschappelijke impact én een redelijk financieel rendement behalen. SI² zal daartoe investeren in de belangrijkste maatschappelijke thema’s waarin sociale ondernemers actief zijn; demografie, community, armoede, inzetbaarheid/werkgelegenheid, environment, gezondheid & welzijn en 'ethical goods and services’.

Sharing the passion
Het fonds heeft het ‘sharing the passion’-programma opgezet dat maatschappelijke investeerders de mogelijkheid biedt om nauw betrokken te zijn bij het sociale investeringswerk en zo mogelijk zelf met sociale ondernemers te werken bij het realiseren van hun ambities. Het nieuwe fonds wil op korte termijn naar een fondsgrootte van 20 tot 25 miljoen euro, zodat in de komende zes jaar tussen de 15 en 25 sociale ondernemers geholpen kunnen worden.
gerelateerde items