SGF Dag: ‘Philanthropy should be bigger, faster and riskier’

24 november 2017, 11:00
‘Philanthropy should be bigger, faster and riskier’, meent Matthew Bishop van The Economist
‘Philanthropy should be bigger, faster and riskier’, meent Matthew Bishop van The Economist
Op vrijdag 10 november vond de tweede SGF Dag plaats in Putten. De bijeenkomst van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) bood een interactief programma met in de middag sessies op het gebied van onderzoek, innovatie, public affairs, communicatie, en fondsenwerving. Het thema was Samenwerking.
 
Dagvoorzitter Mirjam Sterk en SGF-voorzitter Tom Oostrom openden de dag met een welkomstwoord, gevolgd door Berthold Leeftink (directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van EZK), die sprak over Publiek Private Samenwerking (PPS) als een van de instrumenten om de grote, maatschappelijke uitdagingen aan gaan. Hij lichtte een tipje van de sluier op over de uitwerking van het regeerakkoord voor onderzoek en innovatie op het gebied van gezondheid.
 
‘Bigger, faster and riskier’
Matthew Bishop (hoofdredacteur van The Economist) gaf zijn ‘view on philanthrophy’. Hij sprak over grote kansen en de rol van fondsen en private partijen in het verbeteren van de gezondheidszorg. ‘Philanthropy should be bigger, faster and riskier’, was zijn oordeel.
Na een inspirerende Bishop pitchten een aantal fondsen gemeenschappelijke initiatieven. Daarna volgde een interactieve panelsessie.
 
Verdiepingssessies
In de middag was er een lunch en gelegenheid tot deelname aan een groepswandeling op het landgoed van Kasteel Vanenburg. De rest van de middag kon worden deelgenomen aan diverse verdiepingssessies op verschillende locaties. Na de plenaire terugkoppeling werd afgesloten met een borrel.
 
gerelateerde items