Seminar Lang leve het risico! benadrukt verantwoorde durf

7 oktober 2010
Nieuws | | Governance & Finance

Op 4 oktober vond het mini-seminar Lang leve het Risico! plaats, ter gelegenheid van de presentatie van het boek ‘Goed Geldbeheer’. Prof. Theo Schuyt nam het eerste exemplaar in ontvangst.


Risicobeheer is vooral voor non profit organisaties een heikel punt. Hoe ver kun je gaan met beleggen, gedurfde investeringen en (financiële) experimenten als pers, publiek en subsidieverstrekkers voortdurend kritisch in je nek hijgen?


Suzanne Piët, communicatiestateeg, benadrukte dat het negeren óf uitvergroten van emotionele aspecten een risico op zich is. Zeker bij goededoelenorganisaties. Vooral het negeren van emoties bij een van de stakeholders van een goed doel, kan vérgaande gevolgen hebben.


Drs. Hanna Pennock van het Kenniscentrum Veiligheid bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, besprak het belang van risicomanegement bij het behoud van belangrijk cultureel erfgoed. Ook al een met emoties overladen werkterrein.

Ir. Ronald van de Giessen van het Oranjefonds sprak over de afwegingen en twijfels bij het vermogensbeleid van een non profit organisaties in tijden van economische crisis.


Co-auteur van het boek Goed Geldbeheer René Willemsen hield een praktisch betoog over het beheersen van financiële risico’s bij vermogensbeheer. Het boek is een praktische handleiding voor iedereen voor wie beleggen en de bijbehorende risico’s geen dagelijkse kost is. Insteek: het bewust nemen van financiële risico’s, zodat een volgende beurskrach niet (opnieuw) zorgt voor pijnlijke verrassingen en bloedvergieten bij non profit instellingen.


Maarten Timmers Verhoeven


‘Goed Geldbeheer. Leidraad voor het nemen van verantwoorde risico’s.

Drs. Liesbeth Rutgers & Dr. René Willemsen RBA

Reeks: Filantropische Studies VU. Lenthe Publishers, Amstelveen, oktober 2010.

Prijs: 19,50 euro. Bestellen: www.bol.com of via dorette.ploegmakers@lenthe.nl