Selekt Mail in verzet tegen uitstel liberalisering postmarkt

12 juni 2008
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (12 juni) - Deutsche Post en Selekt Mail, een van de grootste bezorgers van charitatieve poststukken in Nederland, hebben gezamenlijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Beide postbedrijven binden de strijd aan met het uitstel van de liberalisering van de Nederlandse postmarkt.


Op 1 juli zouden van regeringswege de mailmonopolies in Nederland beëindigd worden. De grenzen zouden worden opengesteld, de concurrentie vergroot, met als uiteindelijke winnaar de consument. De regering krabbelde echter terug en stelde de liberalisering opnieuw uit, voor onbepaalde tijd.

 


Volgens Europese wetgeving mag een lidstaat de nationale postmarkt alleen voor één aanbieder reserveren als dit essentieel is voor de financiering van postservices. Daarvan is in dit geval geen sprake, aldus Selekt Mail en Deutsche Post. Het uitstel is alleen in het belang van TNT. De handelwijze van de regering is dus in strijd met Europese regelgeving.

 


Om het uitstel alsnog van tafel te krijgen hebben Deutsche Post World Net en Deutsche Post Selekt Mail Nederland C.V. een officiële gezamenlijke klacht ingediend bij de Europese Commissie. Het is nog onbekend wanneer de EC uitspraak zal doen in het geschil.

 


Zie ook: www.selektmail.nl