Toon alles (2)

Verkiezingen: SBF start lobby-motor voor filantropie

30 augustus 2016, 14:00
De eerste verkiezingsschermutselingen: SBF agendeert o.a. belang van de giftenaftrek
De eerste verkiezingsschermutselingen: SBF agendeert o.a. belang van de giftenaftrek
Nu alle partijcommissies hun verkiezingsprogramma’s aan het afronden zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 wijst de goede doelensector politici op de belangen van filantropie en goede doelen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) komen met een aantal aanbevelingen die dienen als input voor de programma’s: geven aan goede doelen moet nog aantrekkelijker worden, geen onnodige beperkende regels voor ANBI’s en een maatschappelijk kansspelbeleid. Branchevereniging Goede Doelen Nederland (GDN) onderstreept de noodzaak van de aanbevelingen.
 
Goede Doelen Nederland vindt dat de Geefwet nog niet ver genoeg gaat. GDN: ‘In het convenant 'Ruimte voor Geven' staan afspraken die veel verder gaan dan wat nu in de Geefwet aan bod komt. Die afspraken moeten dus nog verder worden opgepakt door het kabinet.’
Ook is de branchevereniging kritisch over de in de multiplier; de extra giftenaftrek voor culturele instellingen. ‘Het is weliswaar een mooie stimulans voor de culturele sector, maar het benadeelt de overige goede doelen, waarvoor een dergelijke multiplier niet geldt’, aldus GDN.
 
Voor Goede Doelen Nederland is behoud en liefst versterking van de giftenaftrek essentieel. De afschaffing ervan is onderdeel van een adviespakket voor een nieuwe kabinetsperiode en GDN zegt te blijven inzetten op handhaving hiervan.
gerelateerde items