Bijna miljoen voor samenwerkingsverband Eén voor Kinderen

10 november 2016, 09:00
De Maestro-uitzending bracht bijna een miljoen euro op.
De Maestro-uitzending bracht bijna een miljoen euro op.
Meer dan twintigduizend mensen steunden Eén voor Kinderen: een samenwerkingsverband tussen Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland om kwetsbare kinderen kansen te bieden in het leven. Afgelopen vrijdag 4 november was op NPO 1 de uitzending 'Maestro Eén voor Kinderen', het hoogtepunt van de campagne. ‘We zijn dankbaar voor de enorme betrokkenheid. Het is geweldig om samen met zoveel mensen de handen ineen te slaan in een tijd dat veel kinderen die steun hard nodig hebben’, aldus projectleider Lindy Laagewaard.
 
'Eén voor Kinderen' is tot nu toe gesteund door 22.880 mensen die samen 929.549 euro doneerden. Met de giften kunnen de organisaties op hun eigen gebied kinderen een betere toekomst geven. De organisaties kunnen veel doen met de ingezamelde giften, zoals bijvoorbeeld:
  • Kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen, zijn voor 15 euro geholpen met een lespakket met eigen lesboeken, schriften en potloden. 
  • Kinderen die opgroeien in een instabiele thuissituatie kunnen voor 20 euro een onbezorgde dag krijgen.
  • Voor kinderen die op de vlucht zijn kunnen we voor 35 euro een warme jas, broek, muts, sjaal, handschoenen, thermo-ondergoed, sokken en laarzen verstrekken.
  • Kinderen met een handicap kunnen voor 150 euro een rolstoel krijgen.

Gezamenlijke campagne

Natasja Froger was tijdens de uitzending bij het belpanel. ‘De reacties waren hartverwarmend. Wat ik bijvoorbeeld heel ontroerend vond, was een verhaal van een echtpaar dat binnenkort 50 jaar getrouwd is. Ze hadden zelf een prachtig leven en gunden dat anderen ook, ze vroegen daarom als cadeau voor hun jubileum een donatie voor Eén voor Kinderen.’ Vele bellers gaven aan geraakt te zijn door de situatie van kinderen en waren positief over het feit dat de doelen hiervoor gezamenlijk campagne voeren. 

Herhaling uitzending

'Eén voor Kinderen' is dankbaar voor dit geweldige resultaat. Er komen ook na de uitzending nog steeds donaties binnen en geven blijft mogelijk via www.eenvoorkinderen.nl.

Op zaterdag 26 november is er om 14.45 uur een herhaling van 'Maestro: Eén voor Kinderen' op NPO 1. Later dit jaar wordt de totale eindstand bekend gemaakt op de website.

Bekijk hier de uitzending.
 
gerelateerde items