Kinderfondsen slaan handen ineen

25 oktober 2016, 11:00
'Maestro Eén voor Kinderen' met o.a. Karin Bloemen (foto) wordt vrijdag 4 november uitgezonden door AVROTROS op NPO 1 om 20.30 uur.
'Maestro Eén voor Kinderen' met o.a. Karin Bloemen (foto) wordt vrijdag 4 november uitgezonden door AVROTROS op NPO 1 om 20.30 uur.
Vier goede doelen die zich richten op kinderen gaan samenwerken. Onder de naam 'Eén voor Kinderen' willen de organisaties Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland met elkaar geld inzamelen om kinderen wereldwijd en in Nederland een betere toekomst te bieden. AVROTROS vult als mediapartner het samenwerkingsverband aan.
 
‘Mensen hoeven met 'Eén voor Kinderen' nu niet te kiezen tussen steun aan een gehandicapt kind, een kind dat goed onderwijs nodig heeft of een kind op de vlucht voor geweld’, legt projectleider Lindy Laagewaard van Eén voor Kinderen uit. ‘Als vier kinderdoelen bundelen we onze krachten om samen meer kinderen kansen te kunnen geven.’
 
Website
De organisaties hebben de website www.eenvoorkinderen.nl gelanceerd. ‘Met deze samenwerking nodigen we elke Nederlander uit in actie te komen en te doneren voor kinderen. Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen die ons nodig hebben’, zegt Laagewaard.
 
Speciale editie Maestro
Diverse programma's op NPO Radio 2 zullen in de komende weken aandacht besteden aan 'Eén voor Kinderen'. Het hoogtepunt is een speciale editie van Maestro waar bekende Nederlanders, zoals Karin Bloemen, Carlo Boszhard en Klaas van Kruistum de bok bestijgen om aandacht en steun te vragen voor deze kinderen.'Maestro Eén voor Kinderen' wordt vrijdag 4 november uitgezonden door AVROTROS op NPO 1 om 20.30 uur.
 
Volg Eén voor Kinderen via Twitter @Eenvoorkinderen en Facebook.com/eenvoorkinderen. 
gerelateerde items