Raamovereenkomst legt fondsen geen windeieren

12 maart 2009

De raamovereenkomst voor de inkoop van postdiensten bij DHL Global Mail heeft zeven gezondheidsfondsen geen windeieren gelegd. FM belde met Rob Peelen van VFI-Inkoop over de klinkende resultaten van een jaar "Samen Inkopen".


Samen inkopen moet lonen, maar hoeveel eigenlijk?

 


Rob Peelen: "Zeven bij ons aangesloten gezondheidsfondsen hebben een commitment afgegeven voor verzending van 17 miljoen poststukken via onze contractant DHL Global Mail. In totaal zijn we 56.000 stuks boven deze target uitgekomen. De gezondheidsfondsen hebben dus hun commitment nageleefd. Het verwachte voordeel is berekend op 770.000 euro ten opzichte van 2007. In 2008 blijkt het voordeel neer te komen op maar liefst 895.000 euro.

 


Dat is serious money.

 


Rob Peelen: "Dat kun je wel zeggen ja: 125.000 Euro meer voordeel dan verwacht. De besparing staat gelijk aan de inhoud van 2.500 collectebussen."


Wat zijn de verwachtingen voor 2009?

 


Rob Peelen: "Ronduit positief. We hebben de smaak nu goed te pakken. De huidige overeenkomst met DHL Global Mail loopt eind dit jaar af. Natuurlijk willen wij het succes van gecommitteerd inkopen voorzetten. Daarbij is het onze intentie om in de toekomst ook andere goede doelen hiervan te laten profiteren. Binnenkort beginnen wij met de voorbereiding van een nieuwe tender op het gebied van postverzendingen.

 


Maar het gaat toch niet alleen om postverzendingen?

 


Rob Peelen: "Nee: daarnaast kijken we ook naar onderwerpen als energie, schoonmaak en andere diensten die we collectief kunnen inkopen."

Natuurlijk gaan we ons in de toekomst niet exclusief richten op gecommitteerd inkopen. We blijven ons ook richten op raamovereenkomsten waar alle leden van de VFI vrijblijvend gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan raamovereenkomsten voor kantoorinrichtingen, computers en beveiliging."

 


Zie ook: www.vfiinkoop.nl