Toon alles (1)

Samen

11 juni 2009, 08:59
Hét thema van dit CS was wat mij betreft co-creatie. Er was geen bijeenkomst waar het woord níet viel. Modieus, inderdaad. En soms was het onderscheid met het oudhollandse polderen moeilijk te maken. Maar als we de betekenis zoeken in de richting van ‘gezamenlijk vooruitgang boeken' en ‘het geheel is meer dan de som der delen', blijkt co-creatie hét begrip waar de filantropiesector momenteel om draait. Sterker nog: altijd al om draaide.

Iedereen die zich bezighoudt met een betere wereld (of dat nu de lieveheersbeestjes op Ameland of de rechten van vluchtelingen zijn) heeft de neiging zich in zijn eigen bastion terug te trekken. Iedereen is vervuld van een heilig gelijk. Zonder ons zou het er immers slecht uitzien voor lieveheersbeestjes en vluchtelingen. Dat, in combinatie met onze eeuwige zucht om elke afzonderlijke organisatie als ‘sterk merk' neer te zetten, maakt ons nogal egocentrisch.

Maar het tij keert. Als de tekenen niet bedriegen, hebben we elkaar in de Agenda Filantropie eindelijk op hoofdlijnen gevonden. Eindelijk gáát het eens over hoofdlijnen. En nu doorzetten. De lieveheersbeestjes en vluchtelingen zullen er wél bij varen.


10, redacteur FM

gerelateerde items